Radboud-leden: Rick Schipper (1), Kay Schipper (2) en Twan Berlijn (3) tijdens de punten/afvalkoers. Kay haalde door goed teamwerk met Rick een zilveren medaille.
Radboud-leden: Rick Schipper (1), Kay Schipper (2) en Twan Berlijn (3) tijdens de punten/afvalkoers. Kay haalde door goed teamwerk met Rick een zilveren medaille. (Foto: Martin de Jong)

Succes Medemblikkers NK skeeleren

MEDEMBLIK - De leden van Radboud Inline-skating reden van 21 tot en met 23 augustus sterk op het NK inlineskaten in Heerenveen en Wolvega.

Rick Schipper uit Medemblik werd Nederlands kampioen bij de senioren op de 500 meter, de 1.000 meter en bij de aflossingskoers. Tevens zilver op de one-lap die gereden werd op een natte baan. Ook tweelingbroer Kay was in goede vorm, met een nationale titel op de 10.000 meter afvalkoers en vier maal zilver: 500 en 1.000 m, puntenkoers en aflossingskoers.

Bij de senioren dames medailles voor Bente Kerkhoff uit Oostwoud: zilver op de punten/afvalkoers en brons op de puntenkoers op de weg.

Ook de jeugd was succesvol: Chris Berkhout uit Hauwert haalde op alle individuele afstanden het podium: maar liefst drie nationale titels: 1.000 m, puntenkoers en afvalkoers en nog vier keer zilver. Zijn zus Janne Berkhout pakte goud op de 1.000 m en drie keer brons: puntenkoers, afvalkoers en op de one-lap.

Jan Mooijman uit Wervershoof haalde driemaal brons: 200 m tijdrit, 500 m en afvalkoers en Sofia Schilder uit Hoogwoud won brons op de puntenkoers.

Medemblikse Iris Tiben reed met de junioren A mee bij de senioren en voor de junioren A, alleen een klassement over drie dagen. Iris werd derde bij zowel de sprint als de lange afstanden.

Verder waren er nog medailles op de aflossing: zilver voor Thomas van Oost, Bente Kerkhoff en goud voor Jet Fransen en Janne Berkhout.


Het medaille-klassement tussen de Nederlandse clubs is in handen van de Medemblikker vereniging Radboud Inline-skating.


Veel leden starten zaterdag 29 augustus op het circuit van Zandvoort voor het NK Marathon.