Antidepressiva

Meer dan een miljoen Nederlanders gebruiken antidepressiva.

Er zijn steeds meer mensen met psychische klachten door de druk die we vanuit de maatschappij ervaren en dan is de makkelijkste weg om aan de pillen te gaan. We vergeten daarbij even dat er allerlei bijwerkingen zijn. Bij sommige mensen kan het juist averechts werken, met alle gevolgen van dien. Daarnaast zijn het geen simpele middelen waarmee je op elk moment weer kan stoppen. Verslaving ligt echt op de loer. Maar een pilletje slikken, en ze worden vaak veel te makkelijk voorgeschreven, is natuurlijk geen echte oplossing als je niets aan de oorzaak van de depressieve klachten doet.


Voordat je aan de antidepressiva gaat, zou je eens goed naar jezelf moeten kijken en dan vooral hoe zit mijn leven in elkaar en hoe kan ik zorgen voor meer ontspanning om die druk te verlagen.

Zorg dat je tijd maakt voor sport en bewegen, maak afspraken met jezelf over social media gebruik, breng meer tijd door in de buitenlucht en kijk kritisch naar je eetgewoonten. Maak een plan en bespreek dit met je huisarts.

En als het echt nodig is moet je je laten behandelen door een psychotherapeut.


Veel succes.


siem.zeilemaker@me.com