De twee exposities 'De Tastbare DDR' en 'Carlo & Irene, de Pittige Telekids Collectie' zijn verlengd tot en met 1 november 2020. (Foto: aangeleverd)
De twee exposities 'De Tastbare DDR' en 'Carlo & Irene, de Pittige Telekids Collectie' zijn verlengd tot en met 1 november 2020. (Foto: aangeleverd)

Exposities Museum 20e Eeuw verlengd

HOORN - De twee exposities 'De Tastbare DDR' en 'Carlo & Irene, de Pittige Telekids Collectie' in het Museum van de 20e Eeuw zijn verlengd tot en met 1 november 2020. De tentoonstellingen trekken nog steeds veel bezoekers en mede vanwege corona heeft het museum besloten ze langer te tonen. De boeken bij de exposities, eigen uitgaven van het museum, zijn ook nog te koop.

Vanaf 1 juni was het Hoornse museum weer open en vanaf 1 juli hoeft zelfs niet meer vooraf gereserveerd te worden. Het museum heeft een veilige route gemaakt en maakt vaker schoon. Ook knoppen en trapleuningen worden dagelijks gereinigd. Zo is een bezoek aan het museum voor iedereen veilig.


Dit najaar, precies dertig jaar geleden, werden Oost- en West-Duitsland samengevoegd. Een jaar daarvoor, in 1989, viel De Muur. Maar hoe leefden de mensen achter het IJzeren Gordijn? Waarom werd De Muur gebouwd? Hoe vluchtte men naar het Westen? Werden Oost-Duitse producten ook in Nederland verkocht? Dit en meer ervaar je op de expositie 'De Tastbare DDR'.

Carlo en Irene openden de Telekids-tentoonstelling in het Museum van de 20e Eeuw. Zij presenteerden in de jaren negentig het populairste kinderprogramma: Telekids. Beleef die tijd opnieuw met uiteraard ook De Vliegende Ouwe Taart, Meidengeheimen, Carlo’s Crisis en typetjes als Mevrouw Zuurtje & Mevrouw Pruimpje en Giechel & Goochel. En Pittige Tijden natuurlijk.

Het museum heeft bij beide exposities een prachtig boek uitgegeven. Voor weinig te koop in de MuseumShop bij het museum én in de eigen webshop: www.museumhoorn.com. Alleen daar te koop en zo lang de voorraad strekt.