In gesprek met een vrijwilliger.
In gesprek met een vrijwilliger. (Foto: aangeleverd)

Toekomst West-Friese kinderen in kwetsbare gezinnen in gevaar

REGIO - De toekomst van kinderen in gezinnen waar het niet zo lekker loopt is in gevaar. Reden is het korten van de subsidie door de gemeente Medemblik voor Humanitas Home-Start. Dit programma helpt opvoedproblemen in de kiem te smoren.

Steun Humanitas

Zonder voldoende budget kunnen de professionele coördinator met goed getrainde vrijwilligers geen gezinnen helpen. Terwijl laagdrempelige opvoedhulp zorgt voor een stabielere thuissituatie. Ouders doen ook minder beroep op duurdere professionele hulpverlening. Kinderen die opgroeien in een stabiel gezin zijn blijer, doen het beter op school en redden zich als volwassene makkelijker.

Fondsenwervingsactie

Om dit niet verloren te laten gaan is Humanitas een fondsenwervingsactie gestart voor het geven van deze hulp. De vrijwilligersorganisatie hoopt 25.000 op te halen. Steun Humanitas en doneer via www.whydonate.nl/fundraising/humanitas-home-start/nl.

Hulp gezinnen

Humanitas is sinds 2018 actief in Medemblik met Home-Start en heeft al zo'n 35 gezinnen geholpen. Daarnaast wil Humanitas Home-Start uitbreiden naar andere plaatsen in West-Friesland, zoals Hoorn. Dit kan alleen met hulp van iedereen die gezinnen een warm hart toedraagt en weet dat er een dorp nodig is om een kind op te voeden. Ga naar bovenstaande website en doneer.