Carice Bijvoet  en Flleur Kenter (r) steunen de voedselbank.
Carice Bijvoet en Flleur Kenter (r) steunen de voedselbank. (Foto: aangeleverd)

Vriendinnen steunen voedselbank

ZUIDERMEER - Carice Bijvoet (9) en haar vriendin Fleur Kenter (9), begonnen spontaan een actie voor de voedselbank. Ze deden huis-aan-huis een briefje in de deur waarop stond dat zij graag spullen ophalen voor de mensen die het minder goed hebben in deze tijd en dat ze hen graag een hart onder de riem willen steken.

Initiatief positief door inwoners ontvangen

"Door de buurtbewoners en een groot deel van Zuidermeer is dit initiatief zeer positief ontvangen", laat moeder Ingeborg weten. "De meiden zelf vonden het geweldig om te doen, al huppelend en door de miezerregen gingen ze van deur tot deur. Af en toe kwamen de dames terug om zich op te warmen en wat lekkers te nuttigen. We willen alles graag voor vrijdag overdragen aan Voedselbank Hoorn. Zij weten nog van niets, dit moet een verrassing zijn."

Mama's zijn supertrots op hun meiden

Mama's Marie-Louise en Ingeborg zijn uiteraard supertrots op hun meiden dat ze dit deden voor mensen die het minder goed hebben dan zij. "Ze werden er heel blij van om dit te regelen en ik hoop dat ze dit vaker willen doen en andere kinderen ook motiveren, ook buiten kerst om. Iedereen zou een fijn en veilig leven moeten hebben. Zonder zorgen en angst", vindt Ingeborg.