Mooie locatie van Sander Douma Architecten.
Mooie locatie van Sander Douma Architecten. (Foto: Bernard Faber)

Sander Douma Architecten

STOMPETOREN - Sander Douma Architecten BNA is een breed georiënteerd architectenbureau, opgericht in 1976 in Schermerhorn en sinds 1994 gehuisvest in het pand van de voormalige pastorie te Stompetoren.

Ian van Adelberg, Ralf van Etten en Ruud Vlaar leiden sinds 2015 het bureau, allen geruime tijd werkzaam in het bedrijf. "Ons bureau heeft veel ervaring in uiteenlopende projecten: van kleinschalige verbouwingen tot grootschalige renovatie- en nieuwbouwplannen. Hierbinnen vallen gevarieerde opdrachten op het gebied van woningbouw en utiliteitsbouw. Daarnaast zijn we actief betrokken bij diverse initiatiefplannen en haalbaarheidsonderzoeken."

Een architect is een onafhankelijk adviseur, die bijstaat vanaf de eerste ontwerpschetsen tot aan oplevering van een gebouw. Naast het maken van een ontwerp zorgt hij voor de vergunningsverlening, begeleidt het aannemerstraject tot aan de prijsvorming en bewaakt door middel van bouwbegeleiding de kwaliteit van het uitgevoerde werk. Hij staat als het ware naast een opdrachtgever en zorgt ervoor dat deze zijn energie in de leuke zaken van de bouw steekt.

"Als architect vertalen we de wensen van een opdrachtgever (het Programma van Eisen) in een concreet ontwerp. Uitgangspunt daarbij is dat er van ‘grof naar fijn’ gewerkt wordt. Naarmate het ontwerptraject volgt, wordt het plan steeds verder in detail uitgewerkt."

Sander Douma Architecten BNA heeft veel ervaring met het herbestemmen en het tot bewoning geschikt maken van stolpboerderijen. Veel Noord-Hollandse stolpboerderijen hebben de status monument of rijksmonument. Een stolpboerderij met zijn unieke vierkant, en vierkantsconstructie, karakteristieke dars achter de darsdeuren en piramide kap biedt veel mogelijkheden en ruimte.

Meer informatie? Kijk op www.sd-a.nl.