De Gemeenschapsveiling van Opmeer gaat dit jaar niet door

REGIO - Na lang beraad heeft Stichting De Gemeenschapsveiling besloten om De Gemeenschapsveiling van zaterdag 3 oktober niet door te laten gaan. Het was geen makkelijke beslissing, maar het bestuur denkt dat het op dit moment de enige juiste is. Tijdens het opstarten van de voorbereidingen kwamen de dilemma's rond de corona-maatregelen ook op het pad van het veilingbestuur.

Zo is het bestuur benaderd door zowel aanbieders als kopers van activiteiten of waardebonnen dat deze nog niet zijn doorgegaan, dan wel zijn uitgesteld. Het bestuur heeft uitgerekend dat het gaat om meer dan tachtig kavels die het overgrote deel van de kopers raakt. Het bestuur wil zowel de aanbieders als kopers de ruimte bieden om gezamenlijk tot een passende datum te komen en recht te doen aan de aangeboden of gekochte kavel. Alle waardebonnen en activiteiten moeten binnen een jaar gehonoreerd zijn, tot 2 oktober 2021.

In de meimaand zou het veilingbestuur starten met het benaderen van sponsors. In deze voor de middenstand en het bedrijfsleven zware tijden, vindt zij het niet gepast om hen te vragen iets beschikbaar te stellen of te organiseren.