Het gouden echtpaar Ligthart onder de versierselen in hun tuin.
Het gouden echtpaar Ligthart onder de versierselen in hun tuin. (Foto: aangeleverd)

Echtpaar Johanna en Jan Ligthart vijftig jaar getrouwd

WOGNUM - Johanna Meilink ging in op 14 jarige leeftijd in 1965 bollen pellen bij de familie Ligthart, aan de Grote Zomerdijk in Wognum. De Amsterdamse logeerde op dat moment bij familie in Hoogwoud, Ze leerde in de bollenschuur Jan voor het eerst kennen. Hij was een stoere en leuke knul van 19 jaar.

De vonk sloeg op dat moment niet over, maar Johanna kon Jan niet vergeten. Twee jaar later (dan is ze 16) ging ze terug naar Wognum om te vragen hoe het met Jan is. Op dat moment was hij naar een voetbalwedstrijd in Alkmaar. Ze zocht schriftelijk contact en een briefwisseling vond plaats. Uiteindelijk kregen ze verkering met elkaar.

Huwelijk

Het stel gaf 4 mei 1970 elkaar het jawoord. Als eerste betrokken ze een noodwoning naast het klooster in Wognum. Daar zag hun eerste zoon John het levenslicht. Later verhuisde ze naar de Grote Zomerdijk en kregen nog twee zoons Cor en Gert-Jan.

Samen hebben Jan en Johanna met veel inzet en plezier hun tuinbouwbedrijf gerund. In 2003 gingen ze in het centrum van Wognum wonen, waar ze een actief leven leiden met onder meer tuinieren, fietsen, zingen en biljarten. Maar ook geniet het echtpaar Ligthart van hun zes kleinkinderen.


Jan en Johanna zijn 4 mei jl. vijftig jaar gelukkig getrouwd. Ze vierden dit in kleine kring. Het grote feest is uitgesteld tot de corona-maatregelen aangepast zijn.