Zeilemaker haalt diploma ASM Old Stars

MEDEMBLIK - De al enige tijd in het Walking Football actieve Medemblikker voetbaltrainer Cees Zeilemaker heeft het officieel trainersdiploma ASM Old Stars gehaald. Hij mag zich rekenen tot de eerste 22, uit het gehele land afkomstige, trainers met deze speciale onderscheiding.

Naast Zeilemaker behoorde ook de in het regionale West-Friese voetbal bekende Henk Spaan tot de gediplomeerden.


Het certificaat werd in Naaldwijk uitgereikt door de grondleggers van het Athletic Skills Model, René Wormhoudt en Geert Savelsbergh. In samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds ontwikkelden zij, met aangepaste spelvormen, een passend beweegprogramma voor de ouderensport. Hun grondgedachte is gebaseerd op de overtuiging dat veelzijdige training helpt bij verantwoord bewegen op latere leeftijd. Wormhoudt is als beweeg- en hersteltrainer verbonden aan het Nederlands voetbalelftal en ontwikkelde zijn ideeën in de jeugdopleiding van Ajax. Savelsbergh is als hoogleraar fysiologie werkzaam bij de VU in Amsterdam.

Cees Zeilemaker, eerder trainer bij DEK, Dindua en Opperdoes, is momenteel zeer actief bij ouderen die in beweging willen blijven. Hij begeleidt diverse groepen in de regio bij Walking Football-training. Onder de vlag van Old Stars heeft het Nationaal Ouderenfonds ook in het handbal, basketbal, tennis en korfbal ouderensport op maat gelanceerd. Sport en sportvereniging worden ingezet om ouderen niet alleen verantwoord te laten bewegen, maar ze ook mee te laten doen aan de verenigingssituatie en te werken aan hun zelfredzaamheid en aanpassingsvermogen.