Activiteiten seniorenvereniging

MIDWOUD - Leden van Senioren Vereniging Noorderkoggenland gaan 13 oktober naar het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn. Dit museum vertelt aan de hand van honderden voorwerpen en tientallen interieurs over het leven in de vorige eeuw.

Hoe woonden onze (groot)ouders? Met welk speelgoed speelden kinderen? Wat voor winkels waren er? Hoe werd gekookt? Wat deed men in de vrije tijd? Wat was er op radio of televisie te beleven? Op dit soort vragen krijgt men in dit nostalgische museum antwoorden.

Op dit moment wordt een tentoonstelling gehouden over de DDR, tot 1 november.

Verzamelen om 13.30 uur voor het station in Hoorn. Wie niet goed ter been is kan een parkeerplaats zoeken, dichter in de buurt van het museum. Om 14.00 uur gaat iedereen naar binnen.

Lezing

Pas honderdvijftig jaar geleden kwamen onder het woestijnzand de verloren steden van de zijderoute weer voor de dag. En wat voor een steden: de prachtige muurschilderingen duiden op een hoge welvaart ten tijde van de zijderoute. Maar onderzoekers stuitten ook op grotten met duizenden geschriften over het boeddhisme, christendom en islam die in deze gebieden elkaar beïnvloedden. Hans Luiten van de geschiedenisacademie vertelt hier 28 oktober om 14.00 uur over in De Vang, Molenstraat 42 in Benningbroek. Leden mogen gratis naar binnen, niet leden betalen 5 euro. Graag van tevoren aanmelden bij C. Groeneveld, tel. 0229-201519.