'Ik doe niet meer mee'

De laatste dagen is er veel ophef over een groep influencers (min of meer bekende Nederlanders met veel volgers op social media) die via #ikdoenietmeermee protesteren tegen de corona-maatregelen van de regering.

Natuurlijk snap ik dat je, zeker als je jong bent, zegt dat je er wel klaar mee bent. Dat was trouwens al lang zichtbaar op straat en terrassen, etc.

Maar dat je dan, met al je invloed, anderen oproept om in twijfel te trekken of corona echt wel zo ernstig is. En tegelijk de indruk wekt dat veel maatregelen wellicht overbodig zijn...

Ik denk dat je dan onderschat hoeveel (vooral) jongeren blindelings achter jullie aanlopen, omdat dit in hun straatje past. En vervolgens lappen ze alle regels aan hun laars. Natuurlijk zijn er gelukkig ook genoeg anderen die wel hun verantwoordelijkheid nemen.

Gebruik je verstand

Juist op het moment dat de besmettingscijfers weer drastisch oplopen en de opnames in de ziekenhuizen heel hard stijgen is dit letterlijk levensgevaarlijk.

Waarschijnlijk is het zo dat er in de buitenlucht heel weinig kans is dat je besmet raakt, dat hebben we wel ervaren afgelopen zomer. Maar nu het de andere kant opgaat met het weer en we meer naar binnen gaan, moeten we toch echt ons verstand gebruiken. En al ben je niet bang voor jezelf, doe het dan voor je ouders en andere ouderen.


Reacties naar siem.zeilemaker@me.com.