Denk eraan: wijziging busdiensten, kijk op www.connexxion.nl.
Denk eraan: wijziging busdiensten, kijk op www.connexxion.nl. (Foto: archief Rodi Media)

Wijziging busdiensten

REGIO - Het aantal busreizigers is afgenomen door het coronavirus. Bij Connexxion gaat volgend jaar daarom een aangepaste dienstregeling van start. In deze nieuwe dienstregeling gaan in Noord-Holland Noord ongeveer 5% minder ritten rijden. Als het aantal reizigers weer toeneemt, kan het aantal ritten weer worden uitgebreid.

Belangrijkste wijzigingen in de regio West-Friesland zijn lijn 132: Hoorn station - Wervershoof - Andijk. Op het traject Andijk – Wervershoof rijdt lijn 132 in ochtend- en middagspits elk halfuur. De vertrek- en aankomsttijden in de avond wijzigen. Op werkdagen gaat lijn 132 vroeger in de avond over naar een frequentie van elk uur. Op zaterdag gaat lijn 132 langer door in een frequentie van elk halfuur.


Lijn 133: Hoorn station - Wognum - Opmeer - Hoogwoud. Lijn 133 rijdt in de ochtend- en middagspits elk halfuur. De vertrek- en aankomsttijden in de avond wijzigen. Op zaterdag gaat lijn 133 vroeger in de avond over naar een frequentie van elk uur.


Lijn 134: Hoorn Station - Abbekerk - Wieringerwerf. Lijn 134 rijdt niet meer op zaterdag.


Lijn 139: Hoorn Station - Abbekerk - Opperdoes - Medemblik. Op zaterdag gaat lijn 139 langer door in een frequentie van elk halfuur.


Lijn 232: Hoorn Station - Blokker - Wervershoof - Andijk. Lijn 232 rijdt alleen tussen Wervershoof en Hoorn. De vertrek- en aankomsttijden wijzigen daardoor.

Meer informatie

Meer informatie over de wijzigingen is te vinden op www.connexxion.nl. Bekijk de reisplanner of de Overal-app voor vertrek voor de actuele dienstregeling.