V.l.n.r. Hans Kröger (Woningstichting Het Grootslag), Linda Blok (directeur de Bangert), Bart Schuitemaker (ouderraad) en Terence Perfisch van SKO.
V.l.n.r. Hans Kröger (Woningstichting Het Grootslag), Linda Blok (directeur de Bangert), Bart Schuitemaker (ouderraad) en Terence Perfisch van SKO. (Foto: Medemblik Actueel)

Stoep aangepast naar Bangert

ANDIJK - Kinderen horen veilig naar school te kunnen. Voor de leerlingen van basisschool De Bangert was dat niet altijd vanzelfsprekend.

De leerlingen lopen naar school over de stoep aan de Burgemeester Doumastraat en de Hooijschuurstraat. Op de dagen dat het vuilnis opgehaald wordt, vormden de afvalcontainers obstakels en zorgden voor een onveilige situatie. Het trottoir was veel te smal. De ouderraad maakte zich hier terecht zorgen over. Bart Schuitemaker nam het initiatief en ging in gesprek met Woningstichting Het Grootslag en de Stichting Katholiek Onderwijs West-Friesland. Deze partijen hebben daarna, elk voor een symbolisch bedrag, een strook grond langs de route verkocht aan de gemeente Medemblik. Niets stond toen meer in de weg om het voetpad te verbreden. Die kinderen kunnen nu elke dag veilig naar school lopen.