Jaycee met haar hond Tayson, die ze dit jaar adopteerde.
Jaycee met haar hond Tayson, die ze dit jaar adopteerde. (Foto: Theo Annes)

Kansen grijpen in coronatijd, kijken naar wat wèl kan

MEDEMBLIK - Waar velen terugkijken op een droevig jaar, is dat niet voor iedereen het geval. Toen Jaycee Kalloe (27) uit Medemblik op 16 maart dit jaar te horen kreeg dat al haar werkzaamheden als zelfstandige in de evenementenbranche stil kwamen te liggen, zat ze opeens zonder werk. Dat duurde echter niet lang.

Jaycee maakt van dromen werkelijkheid

Jaycee had altijd al de droom om een eigen schoonheidssalon te beginnen. Tijdens haar drukke leven als moeder en zelfstandige volgde ze een opleiding voor schoonheidsspecialiste aan de Wellness Academie. Augustus 2019 haalde zij hiervoor haar diploma's. Toen ze plotseling zonder werk kwam te zitten, greep ze deze kans aan om op zoek te gaan naar een ruimte. Drie maanden later, op 1 juli, kreeg ze de sleutel van haar eigen salon in Heiloo. Een week heeft zij gebruikt om alles gereed te maken. Vanaf 7 juli waren de deuren geopend en kon ze aan de slag.

Opening

Een grote opening zat er in die tijd niet in. Om naamsbekendheid te creëren begon Jaycee met een aanbieding op social deals. En dat sloeg boven verwachting goed aan. Vanaf de eerste week dat zij open was, zat ze meteen weken vooruit volgeboekt. "Ik ging ervan uit dat ik in de eerste maanden nog verlies zou draaien, maar in plaats van verlies draaide ik overuren en was ik tevens in het weekend en avonduren aan het werk. Het liep als een speer", aldus de onderneemster.

De drukte stopte niet. Eigenlijk zat ze vol tot de lockdown op 14 december een stop zette op haar werkzaamheden. Een risico waar ze enigszins rekening mee hield, al had ze zulke extreme maatregelen liever niet gehad.

Klanten

Jaycee merkt dat mensen juist door de strenge maatregelen behoefte hebben aan een uitje naar de schoonheidssalon. "Voor de meeste mensen is hun sociale kring een stuk kleiner geworden, even naar de schoonheidsspecialiste is voor hen ook een sociaal uitje. Daarnaast zijn er mensen die meer 'ik' tijd nodig, omdat zij het de laatste tijd, continu met kleine kinderen in huis, toch wel erg zwaar hebben. De één gaat liggen en komt relaxen, waar anderen juist hun ei kwijt willen. Ik krijg dan ook vaak de vraag wat ik van de situatie vind."

Meer een luxe product

"Aan de ene kant zie je dat een bezoek aan de schoonheidsspecialiste momenteel meer een luxe is geworden. Er zijn mensen die hun baan kwijt zijn of in uren zijn gekort. Voor veel Nederlanders is het financieel toch een mindere periode. Aan de andere kant hebben veel mensen de vakantie dit jaar overgeslagen, waardoor zij meer te besteden hebben. Wat dat betreft zie ik de toekomst in elk geval positief in."

Toekomstverwachting

Jaycee hoopt op 19 januari weer gewoon open te gaan. In de salon neemt ze extra veel maatregelen. "Uiteraard draag ik continue een mondkapje, was mijn handen veelvuldig en draag handschoenen. Ook al raak ik de hele dag mensen aan, ik heb niet het idee dat ik of mijn klanten extra risico lopen met alle maatregelen waar wij ons aan houden. Ik hoop dat we na deze lockdown het normale leven weer kunnen oppakken."

Uitbreiding

De salon van Jaycee zit in een groter gebouw met meerdere ondernemers in de beauty branch. Momenteel focust de Medemblikse zich volledig op wimpers en wenkbrauwen, henna, verven en brown limination is haar specialisatie.

Corona laat mij nadenken

Eind januari wil Jaycee meer huidverzorgingsbehandelingen aanbieden, een tak dat ze ook erg leuk vindt, haar diploma's voor heeft en zich steeds verder in verdiept.


"Deze lockdown geeft mij de tijd om na te denken over de toekomst van Fabulash Brows. Ik wil graag met nieuwe dingen blijven komen. Ideeën voor de salon schrijf ik continue op, nu heb ik daar gewoon wat meer tijd voor. Ik zie de lockdown daarom ook als een tijd voor reflectie, doorontwikkeling en het bouwen aan de toekomst van Fabulash Brows."

Afbeelding