Recreatieve vaarroute wordt doorvaarbaar.
Recreatieve vaarroute wordt doorvaarbaar. ((Foto: Anne-Rose Ligthart))

Historische vaarroute Enkhuizen-Hoorn in ere hersteld

REGIO - De gemeente Drechterland is bezig met het vervangen van drie bruggen aan de Binnenwijzend. De bruggen zijn te laag en voldoen daarom niet aan de eisen voor een doorvaarbare recreatieve vaarroute. De vervanging van de bruggen is de laatste schakel in het doorvaarbaar maken van de vaarroute tussen Enkhuizen en Hoorn.

Vaarroute Recreatieschap Westfriesland weer vaarklaar

De bruggen vormen een knelpunt in het vaarroutenetwerk van het Recreatieschap Westfriesland. Dankzij een subsidie van de provincie en met een bijdrage van het RSW en de gemeente Drechterland wordt dit knelpunt nu aangepakt. De bruggen zijn eigendom van de landeigenaren aan de overkant van het water en zijn alleen te gebruiken voor het landbouwverkeer. De nieuwe bruggen zijn gemaakt van duurzaam materiaal.


Het vervangen van twee bruggen is eind december klaar. De derde brug wordt in het eerste kwartaal van 2021 aangelegd zodat bij de start van het vaarseizoen de klus is afgerond.

Zomer vaartochtjes

in StedeBroec wordt gewerkt aan de aansluiting van de nieuwe woonwijk Waterweide aan het regionale vaarnetwerk. De dam die de Prins Willem Alexanderlaan met het Nassaupark verbindt, wordt vervangen door een brug. De verwachting is dat ongeveer eind mei de vaarverbinding klaar is. Zodat de nieuwe bewoners van Waterweide in de zomer vaartochtjes naar Enkhuizen kunnen maken.