Angela Rijkhoff:
Angela Rijkhoff: "Een tuin moet kloppen". (Foto: aangeleverd)

Genieten van jouw droomtuin

OBDAM - Angela Rijkhoff is tuinontwerpster geworden, omdat toen ze ging samenwonen er een mooie tuin bijkreeg. "Ik wilde zelf aan de slag dus ik besloot om een opleiding tot tuinontwerpen te volgen en raakte zo geïnspireerd dat ik voor mezelf ben begonnen."

De Obdamse vindt het heerlijk om met de hand te ontwerpen. "Het hele proces van bedenken, tekenen en uiteindelijk de juiste vorm geven; daar krijg ik enorm veel energie van!"

Hoe gaat het in zijn werk?

Angela komt graag bij de mensen thuis voor een kennismakingsgesprek. "Samen bespreken we hun wensen en de mogelijkheden. Dit neem ik mee in het ontwerp en maak een schets die ik eerst bespreek met mijn klanten. Daarna werk ik de schets netjes uit, met hun speciale aanvullingen erin verwerkt."

Beplantingsplan

De tuinontwerpster werkt graag met de seizoenen, zodat er altijd iets in de tuin bloeit om van te genieten. "En ik hou erg van doorkijkjes met verschillende zichtlijnen, zodat de tuin niet in een keer is te overzien. Dat nodigt uit om de tuin in te lopen."

Aanleg

Klanten bepalen zelf hoe de tuin wordt aangelegd. "Dat kunnen ze zelf doen, door een eigen hovenier of ik kan een goede hovenier aanbevelen. De beplanting lever ikzelf aan, aangepast aan de schets met wensenpakket."

Genieten

Het uitgangspunt van Angela is dat de klant enthousiast is over de eigen tuin. "Als dat lukt, word ik daar zo blij van. Aan de positieve reacties die ik kreeg, weet ik dat dit altijd is gelukt. Het formaat van de tuin maakt niet uit. Ik maak ontwerpen voor alle tuinen. Belangrijk is dat een tuin gewoon moet kloppen. Dat er een verbinding ontstaat door middel van het creëren van lijnen en vakken. Eigenlijk moet alles in balans zijn, zodat het een tuinbeleving wordt. De tuin moet meer betrokken worden bij het heerlijke wonen en ik vind het ontzettend leuk om daarmee te helpen."


Voor meer informatie over de mogelijkheden, neem vrijblijvend contact op met Angela Rijkhoff Tuinontwerpster. Bel 06-54976067, mail angelarijkhoff@hotmail.com of kijk op www.angelarijkhoff-tuinontwerpster.nl.

Afbeelding