Binnen of buiten

Afgelopen maandag mocht de horeca weer open, weliswaar met voorschriften. Veel mensen hebben daar dankbaar gebruik van gemaakt. Het was natuurlijk ook heerlijk terrasweer.


Ik ben nog wel wat huiverig voor binnen zitten met veel mensen. Dertig mensen binnen lijkt weinig, maar dat is maar net hoe groot het restaurant of de kroeg is en hoe vaak mensen heen en weer lopen, of gaan zingen of schreeuwen. Ja, er zijn mensen die dat gaan doen na een aantal glazen, kan ik ook niets aan doen.

En als ik dan lees dat er flinke corona-uitbraken zijn geweest bij gezang in een kerk, dan denk ik: 'wat is het verschil tussen kerk en een kroeg'. Nou ja, in een kerk wordt (meestal) geen alcohol geschonken, maar verder maakt het weinig uit. Er was ook ergens een uitbraak onder moskeebezoekers, ik weet eigenlijk niet of daar gezongen wordt. In sportscholen sowieso niet, is mijn ervaring. Hooguit wat gekreun.

Nadat we de laatste weken weer meer naar buiten mogen en lekker sporten in de buitenlucht, zijn de corona-meldingen niet gestegen. Dat is een goed teken. Als inderdaad blijkt, en er zijn onderzoeken die dat bevestigen, dat besmetting in de buitenlucht minimaal is, kan het toch nog een leuke zomer worden. Nog wel even de aankomende weken de meldingen goed in de gaten houden; na de grote demonstratie op de Dam.


Reacties naar s.zeilemaker@gmail.com.