Pieter Rynja.
Pieter Rynja. (Foto: aangeleverd)

Orgelconcert in Werenfriduskerk

WERVERSHOOF - Pieter Rynja speelt dinsdag 22 september om 20.00 uur het vierde orgelconcert in de Sint Werenfriduskerk, aan de Dorpsstraat in Wervershoof. Op het programma staan werken van Boyvin: Suite du 1er ton, Bach: Fuge in G, Vierne: Arabesque, Liszt: Preludium, de componist des vaderlands Calliope Tsoupaki: "Thin Air", een nieuw werk van Pieter Rynja zelf: "ISM" en "Postlude" van de Engelsman William Matthias.

Vaste gast-organist

Pieter is al meer dan 25 jaar als vaste gast-organist bij de kerkkoren en bespeler van het Wervershoofse orgel. Het orgel werd in 1863 in de vorige kerk gebouwd door van Mathieu van Dinter, en in 1883 omgebouwd door de gebroeders Gradussen in de huidige kerk. Het is een romantisch Frans/Belgisch instrument. Daardoor onderscheidt het zich van de orgels in de wijde West-Friese omgeving.


De Sint Werenfriduskerk is een neo-gothische kerk met ongeveer achthonderd zitplaatsen, gebouwd in 1875. In verband met de coronamaatregelen is een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar. Deze zijn op 1,5 meter afstand van elkaar aangegeven door middel van stickers en linten.

Entree 5 euro.