Dorpsraad aan het woord

OPMEER - De Dorpsraad Spanbroek-Opmeer is vanaf de start van de IKC-discussie voorstander van huisvesting van diverse verenigingen in het te bouwen IKC in Spanbroek-Opmeer.

De bouw van dit complex biedt immers een mooie kans op een vast onderkomen voor verenigingen. Al jarenlang wordt door diverse verenigingen gezocht naar een dergelijk onderkomen. Erato is daar een goed voorbeeld van.

In de kern Hoogwoud biedt een particulier, eigenaar in het pand ‘Op Stap’ een onderkomen aan 21 verenigingen. De kern Spanbroek-Opmeer moet dat helaas ontberen. Het nieuwe IKC biedt kansen om na schooltijd tal van verenigingsactiviteiten te huisvesten. Integraal gebruik in Optima Forma! Ons standpunt was bekend bij het maken van de plannen van een IKC op het HOSV-terrein en blijft wat ons betreft onverkort van kracht. Jammer genoeg nu echter zonder interne HOSV-kantine, maar dat spoor is tot onze spijt definitief verlaten.

Wij lazen echter in de DVG van 28 augustus jl. een ingezonden artikel van Gemeentebelangen dat ons zorgen baarde. Er staat namelijk: Een reden van de heroverweging was het goed toepassen van Burgerparticipatie. Dat is gedaan en aan die uitkomst moeten we recht doen. Om die reden vinden wij dat er kritisch gekeken moet worden naar een IKC op de locatie Bonifatius, gelijkwaardig aan het IKC in Hoogwoud. Dat ‘gelijkwaardig aan’ baart ons zorgen. Het IKC Hoogwoud hoeft namelijk niet aan 21 verenigingen onderdak te bieden, omdat er een fantastisch alternatief in ‘Op Stap’ is.

De DSO wil zich sterk maken voor huisvesting van tal van verenigingen en vraagt nadrukkelijk aan het college van B&W en ook aan de gemeenteraad om hierin een duidelijk standpunt in te nemen.