Sep, Kevin, Luuk en Dylan tontn hun geschreven brief aan de burgemeester.
Sep, Kevin, Luuk en Dylan tontn hun geschreven brief aan de burgemeester. (Foto: aangeleverd)

'Wij willen een skate-/freerunningbaan'

ABBEKERK - De hechte vriendengroep; Dylan, Sep, Kevin en Luuk, is veel buiten te vinden, Voetballen, jachtseizoen naspelen (van YouTube) en freerunning. De speeltuin? Nah, die is voor kleine kinderen. Er is niets in hun eigen dorp voor deze jongemannen uit groep 8.

'De speeltuin is voor de kleintjes'

Dat is wat de groep 8 jongens in Abbekerk ertoe bracht om burgemeester Streng een brief te schrijven dat ze graag een skate-/freerunningbaan willen hebben in hun dorp. Met minimale hulp van de ouders hebben ze samen een brief opgesteld en bedacht hoe dit verder aan te pakken, waarbij ze buiten de brief ook een handtekeningenactie op poten zetten om hun brief meer kracht bij te zetten.

Handtekeningen ophalen

De komende dagen lopen de jongens door het dorp om handtekeningen op te halen bij de inwoners van Abbekerk, waarna burgemeester Streng een mooie brief van deze vrienden kan verwachten. Een prachtig initiatief van de kids en het feit dat deze groep op jonge leeftijd zoiets op poten willen zetten verdient alle lof.

Teken ook voor dit mooie initiatief!

De Sep, Kevin, Luuk en Dylan hopen nu dat zoveel mensen een handtekening zetten om zo de gemeente te porren hun wens te doen uitkomen.

Bron: Medemblik Actueel.