Vakantie vieren in het binnen- of buitenland?

Veel mensen zijn inmiddels vertrokken of staan te trappelen om op vakantie te gaan. U ook? Wel lastig als je nog moet bedenken waarheen in deze coronatijd.

Helemaal als je eigenlijk wel naar het buitenland wilt. Na een periode dat het overal wat minder werd met slachtoffers, lijkt het nu in veel (delen van) landen weer de verkeerde kant op te gaan.

In sommige landen slaat corona weer toe


Amerika, China, Brazilië zou ik zeker niet heengaan en voor bijna alle reizen buiten Europa geldt nog steeds code oranje.


En ben je dan op vakantie hangt besmettingsgevaar natuurlijk erg af van je gedrag.

Veel jongeren denken dat het hun niet kan overkomen. Je bent jong en je wilt wat! Logisch, maar kijk uit. Hou je aan de regels en denk eraan dat je daar te gast bent.


Langzamerhand lijkt het er in elk geval op dat in de buitenlucht de kans op besmetting veel kleiner is dan binnen. Vier je feestje dus liever op het strand, dan in een discotheek. Ja, en zoenen met een wildvreemde jongen of meisje? Ik snap dat het bar lastig is om het niet te doen, maar als je hier je vrienden al niet eens een hand geeft...


Oké en dan kom je na een paar weken lekker bruin en bekaf thuis. Het gewone leven begint weer, maar denk dan even na en stel jezelf de vraag of je risico gelopen hebt. Ben je op hele drukke plekken geweest, veel gezongen en geschreeuwd? Toch gezoend of misschien meer? Bedenk dan bij jezelf: ja, misschien ben ik toch wel een beetje een risico voor anderen. Gebruik dan je verstand en houd je twee weken gedeisd!! En laat je zo nodig testen.


Fijne vakantie.

siem.zeilemaker@me.com