Afbeelding

Slippers, slecht voor uw voeten?

Bij het dragen van slippers moeten uw tenen klauwen om de slipper aan te houden. Hierdoor gaat u met kleinere passen lopen waardoor uw spieren in uw hele lichaam sneller vermoeid raken. De slipper geeft ook geen steun aan uw enkel, waardoor uw enkel in een afwijkende stand gaat staan.

Slippers oorzaak knie-, heup- en lage rugklachten

Het onnatuurlijk lopen met slippers kan hierdoor leiden tot overbelasting en ontstekingen in het scheenbeen, de achillespees en de voetzool. Ook kan dit knie-, heup- en lage rugklachten veroorzaken.

Verkorte buigspieren

Na langdurig gebruik van slippers ontstaat verkorting van de buigspieren van de tenen met hamertenen als gevolg.

Bij klachten is het belangrijk de kennis van een podotherapeut te raadplegen. De podotherapeuten van ‘Praktijk Podotherapie West-Friesland’ en ‘Groepspraktijk Podotherapie Hoorn’ zijn gespecialiseerd in de behandeling van klachten in uw voet, knie, heup en rug. Wij behandelen voornamelijk klachten gerelateerd aan voetafwijkingen en functieproblemen.

Samen een behandelplan maken

Na uitgebreid onderzoek zal in overleg met u een behandelplan worden gemaakt. Dit behandelplan kan bestaan uit podotherapeutische hulpmiddelen, oefeningen of adviezen.

Advies

Geconcludeerd kan worden dat veelvuldig gebruik van slippers slecht voor uw voeten is. Wij geven u het volgende algemene advies over het gebruik van slippers:


draag slippers maximaal twee uur per dag;

geen slippers bij lange wandelingen;

niet gebruiken bij bovengenoemde pijnklachten.


Uw podotherapeut, dé specialist in de voetengezondheidszorg.

Meer informatie over podotherapie en beide praktijken is te vinden op www.podotherapiewestfriesland.nl of www.podotherapiehoorn.nl