Bezoek tijdens een gezellige fietstocht de verscholen winkeltjes van de Westfriese Winkeltjesroute.
Bezoek tijdens een gezellige fietstocht de verscholen winkeltjes van de Westfriese Winkeltjesroute. (Foto: Vincent de Vries)

Bezoek eens de verscholen winkeltjes

OOSTWOUD - "Wat heeft u een prachtige winkel... alleen je moet het wel weten." Deze veelgehoorde zin motiveerde diverse unieke 'verscholen' winkeltjes, om zich op een ludieke wijze te presenteren door middel van De Westfriese winkeltjesroute.

Gezellig fietsen door West-Friesland staat garant voor authentieke lintdorpen, majestueuze stolpboerderijen, het weidse landschap en natuurgebieden, waar de rust regeert.

En dan opeens wordt zo’n sfeervol, uniek winkeltje ontdekt, zoals die tegenwoordig bijna niet meer te vinden zijn. Bezoekers staan veelal verbaasd over het bijzondere interieur, de met zorg gekozen producten en de liefde die de ondernemer heeft voor het vak.

Aan de route staan onder meer een sfeervolle theetuin, waar men kan kiezen uit dertig soorten thee of een heerlijke cappuccino met huisgemaakte lekkernijen. Maar ook een leuk afstap-moment bij een gezellig eetcafé voor een lunch of diner.


Kijk op www.westfriesewinkeltjes.nl voor informatie. Op de routekaart staan ook ‘leuke weetjes” over de omgeving.