Peter heeft alle vertrouwen in het meidenteam.
Peter heeft alle vertrouwen in het meidenteam. (Foto: Peter Commandeur)

Mediameiden aan het roer

MEDEMBLIK - Peter Commandeur, founding editor van You medemblik magazine, draagt het stokje over. Half maart werd de Medemblikker uitgever geveld door corona; zijn volledige herstel laat naar verwachting nog lang op zich wachten. Het team van You medemblik magazine, bestaande uit Sandra Wit, Ilse Beekman, Brigit Kuin en Corona Rentenaar, gaan daarom tijdelijk de glossy zelfstandig uitgeven.

“Mijn herstel verloopt moeizaam. Mijn energieniveau is minimaal en heb moeite met me te concentreren”, aldus Peter. “Het wordt daarom tijd om de balans op te maken. Mijn werk, wat ik altijd met veel plezier deed, kost me teveel energie. Dat blijft nog wel even zo. Daarom doe ik zakelijk voorlopig een stap terug.”

Het uitgeven van You medemblik is op dit moment voor Commandeur geen haalbare kaart. “Het team heeft de afgelopen twee uitgaven laten zien hoe sterk en hecht ze als ploeg zijn. Daarom vroeg ik hen om tijdelijk zelfstandig het magazine voort te zetten. Dit omdat ik wil dat dit ook in de toekomst op de mat valt en ik ervan overtuigd ben dat niemand dit beter kunnen dan zij.”

Brigit Kuin verzorgt vanaf het eerste uur de opmaak: “De afgelopen uitgaven hebben we veel lieve, bemoedigende reacties ontvangen. Hieruit bleek dat You medemblik magazine niet alleen bij ons in ‘t hart zit, maar ook bij de lezers.” “Als team hebben we ontzettend veel plezier in het maken van het blad”, vervolgt Sandra Wit (opmaak/ traffic) enthousiast. “We vullen elkaar goed aan. Ook nu zetten we met elkaar de schouders eronder.”

Accountmanager Ilse Beekman en bladmanager/ redactrice Corona Rentenaar maken het team compleet. Ilse: “We zijn trots dat Peter zijn vertrouwen uitspreekt in ons en dat hij de zorg voor zijn ‘kindje’ bij ons neerlegt. Dit doen we zolang het nodig is. You medemblik magazine is en blijft een vaste en belangrijke waarde in Gemeente Medemblik”.