Ontstaan van het Christendom

WOGNUM - Johan Lendering geeft 30 september, 14 en 21 oktober om 20.00 uur lezingen over het ontstaan van het Christendom bij de Westfriese Ekklesia in de PKN kerk, Raadhuisstraat 15 in Wognum.

Christendom ontstaan uit twee religies

Welbeschouwd is het vreemd dat joden en christenen gescheiden godsdiensten zijn. Het christendom is immers ontstaan als een joodse sekte. In deze cursus onderzoeken cursisten hoe dat zo is gekomen. Het gaat dus over het pluriforme jodendom uit de tijd dat de Tempel in Jeruzalem er nog was, over de verwoesting van die tempel, en over de wijze waarop rabbijnen en bisschoppen nieuwe religieuze structuren hebben opgebouwd

Nieuwe Testament

Het ontstaan van de Christendom kan niet los gezien worden van de ontwikkelingen in het pluriforme jodendom van het begin van de jaartelling. Hoe het Christendom en Jodendom uit elkaar gegaan zijn omstreeks het jaar 200. Maar ook hoe het Nieuwe Testament in deze periode zijn vorm kreeg. Johan Lendering gaat in op de nieuwste inzichten op dit gebied.

Meedoen?

Opgeven kan via tim.zaal@hotmail.com, onder vermelding van naam, aantal personen en Ontstaan van het Christendom” of tel. 06-10875975, tussen (17.00 en 19.00 uur. Kosten drie avonden 18 euro.

.