Alle sportverenigingen zijn vertegenwoordigd in het Sportakkoord.
Alle sportverenigingen zijn vertegenwoordigd in het Sportakkoord. (Foto:Adobe Stock)

Presentatie Sportakkoord bij voetbalvereniging RK EDO

AVENHORN - De gemeente Koggenland en de Sportraad presenteren 12 september het ‘Sportakkoord Koggenland’ buiten op het hoofdveld van voetbalvereniging RKEDO in Avenhorn. Wethouder Caroline van de Pol opent de sportieve en informatieve middag om 15.00 uur. Op het programma staan onder meer een shuttlerun, de Koggenlandse Hooghoud Cup voor kinderen.

De Sportraad werkt samen met de gemeente aan gezonde sportverenigingen en het toegankelijk maken van sport en beweging voor alle inwoners van Koggenland. In het Sportakkoord staat beschreven hoe dit gerealiseerd moet worden.

De Sportraad bestaat uit inwoners die zich inzetten voor een sportief Koggenland. Eind 2019 gingen zij met veertig vertegenwoordigers van verenigingen, clubs en andere partijen van start met het maken van het Sportakkoord. Op 12 september wordt het resultaat gepresenteerd op het hoofdveld van voetbalvereniging RKEDO.

Op het programma staan onder meer een shuttlerun van Atletiekvereniging Aro ’88 en de Koggenlandse Hooghoud Cup voor kinderen. Deze hooghoudwedstrijd wordt begeleid door balkunstenaar Martijn Debbaut. Paralympisch sporter Geert Schipper komt vertellen over zijn ervaringen als topsporter en geeft een actieve workshop.

Zowel vertegenwoordigers van sportclubs en -verenigingen als andere geïnteresseerden zijn van harte welkom. Dresscode is sportkleding. Dat kan goed van pas komen. Het programma voldoet volledig aan de coronamaatregelen. Aanmelden is verplicht voor iedereen die aanwezig wil zijn, dat kan via g.doorgeest@koggenland.nl.