Vlnr: wethouder Joset Fit en winnaars 2019 Tom en Alinda Kramer (Pleegzorg Alan), Twan Neijenhof en Jeugdvereniging JoMeGiNi.
Vlnr: wethouder Joset Fit en winnaars 2019 Tom en Alinda Kramer (Pleegzorg Alan), Twan Neijenhof en Jeugdvereniging JoMeGiNi. (Foto: Theo Annes)

Aanmelden vrijwilliger van het jaar

REGIO - Wie kent een vrijwilliger die wel eens in het zonnetje mag worden gezet? Die echt het verschil maakt binnen een organisatie? Of een maatschappelijke organisatie die zo goed werk verricht, dat iedereen het mag weten? Meld deze dan aan voor de Vrijwilligersprijs Medemblik! Wie verdient dit jaar deze geweldige waarderingsprijs?

Vrijwilligerspunt Westfriesland verzorgt, in samenwerking met de gemeente Medemblik, de Vrijwilligersprijs, dé waarderingsprijs voor (jonge) vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties. Er zijn drie categorieën: de Jonge Vrijwilliger (tot 23 jaar), de Vrijwilliger (vanaf 23 jaar) en de Vrijwilligersorganisatie. Hiervoor kunnen bewoners van de gemeente Medemblik hun favoriete (jonge) vrijwilliger en/of vrijwilligersorganisatie aanmelden. Dat kan tot 28 september via www.vrijwilligersprijsmedemblik.nl/aanmelden.

Wonen of werken in de gemeente Medemblik

De vrijwilliger en vrijwilligersorganisatie dient te wonen dan wel gevestigd te zijn in de gemeente Medemblik en ook daar actief te zijn.

De jury

Een vakkundige jury buigt zich na 28 september van dit jaar over de aanmeldingen en kiest vervolgens van elke categorie drie genomineerden. Een een ware uitdaging voor de juryleden. De jury bestaat uit Marijke Langendijk (Rode Kruis), Rutie Breebaart (actief als vrijwilligster bij diverse organisaties), Cor van Putten (Adviesraad Sociaal Domein), Marloes Manshanden (Westfriese Bibliotheken) en Eline Visser (JoMeGiNi Nibbixwoud).

Kort filmpje

Van alle genomineerden wordt vervolgens een kort filmpje gemaakt waarin zij zich presenteren. De filmpjes worden ruim twee weken voor bekendmaking van de winnaars geplaatst op www.vrijwilligerprijsmedemblik.nl en vanaf dan kan er door iedereen gestemd worden.

Tijdens een online-event op 13 november worden de winnaars van de Vrijwilligersprijs Medemblik 2020 bekend gemaakt.