Afbeelding

Bert de Jong draagt fractievoorzitterschap PvdA Medemblik over

Na bijna 10 jaar fractievoorzitterschap van de PvdA Medemblik draagt Bert de Jong de fractievoorzittershamer over aan Tom Beuker.


Bert de Jong (66) en woonachtig in de stad Medemblik, leidt de PvdA-fractie sinds 6 december 2010 bij het begin van de fusie van de gemeente Medemblik, Andijk en Wervershoof en is aan zijn derde termijn bezig. De Jong is momenteel nog drie dagen week als directeur van een basisschool in het Friese Drachten en gaat volgend jaar definitief met pensioen.

Overdracht

Bij het aangaan van deze raadsperiode was afgesproken, dat halverwege de rit het fractievoorzitterschap overgedragen zou worden aan de jeugdige sociaal democratische toekomst in de persoon van Tom Beuker.

Tom Beuker (29), woonachtig in Wognum en werkzaam voor een groot landelijk uitzendbureau, heeft in de afgelopen 2 ½ jaar de lokale politiek in de raad leren kennen en daarvoor 4 jaar als commissielid. In de huidige raadsperiode heeft hij de portefeuille Ruimtelijke Ordening onder zijn hoede en heeft zich inmiddels een tot een gewaardeerd raadslid ontpopt.


Dit is dus het moment voor de PvdA Medemblik om het fractievoorzitterschap over te dragen, want juist in de lokale politiek heeft de jeugd de toekomst. Want naast Tom Beuker heeft de PvdA nog twee aanstromende jeugdige talenten die middels hun commissielidmaatschap het klappen van de politieke zweep leren kennen.

Jong en sterk PvdA

De routiniers Dirk Kuipers en Bert de Jong blijven als mentoren, als respectievelijk wethouder en raadslid, de jeugdige politieke talenten ondersteunen op weg naar een jonge, sterke en brede PvdA fractie in de gemeente Medemblik.