Een deel van de zwemmers die zich inzetten voor Het Zwembad.
Een deel van de zwemmers die zich inzetten voor Het Zwembad. (Foto: aangeleverd)

Groot bedrag voor Het Zwembad door sponsorzwemmen

MIDWOUD - Het Zwembad sloot 6 september haar deuren weer en heeft zo een teleurstellend jaar achter de rug. Maar ondanks dit (vreemde en te korte) seizoen, heeft Het Zwembad 5 september jl. een dag gehad om trots op te zijn.

Teams van vijf zwemmers, in totaal 125 watertoppers, waren aan het sponsorzwemmen om geld binnen te halen voor Het Zwembad. Op luchtbedden, vlotten en zwembanden bingo in het water.

Wedden dat...

Aart Vijfvinkel zei tegen Kees-Jan Schagen: "Nou Kees, 50 euro als je zo het water in springt met kleren en al". Nou, wie Kees-Jan kent weet dat Aart 50 euro kon overmaken aan Het Zwembad. Kees aarzelde geen moment en sprong zo het water in. Bert Druif bedacht de ludieke actie: koprol in het water. Dat leverde ook aardig wat geld op.

De vijfhonderd lootjes van de loterij werden allemaal verkocht en ook penningmeester Kees Bouman had zijn honderd plekjes met betrekking tot het ‘koeschijten’ verkocht. Koe 1 en 2 hoefden niet en koe 3 gaf uiteindelijk het gewenste resultaat. Voorzitter Rob Kommers had het vakje 88 in bezit. 100 euro voor Rob? Nee hoor, hij schonk dat bedrag aan Het Zwembad.

Ed Bobeldijk en Hisse Brouwer gingen te werk met zogeheten Tikkies sturen en ook twee stille sponsors hadden een mooi bedrag over voor het bad. Biljartvereniging De Ketsers maakte hun contributie over naar Het Zwembad. Dat was maar liefst 500 euro!


Na alle acties was het eindbedrag 8.000 euro voor Het Zwembad. Dank aan alle zwemhelden en sponsoren en aan badmeester Dave Kroon en Alice van der Wolff.