Een schot naar een leeg doel.
Een schot naar een leeg doel. (Foto: aangeleverd)

Nieuweboer H1 wint beker

WERVERSHOOF - Ten tijde van het stoppen van de zaalvoetbalcompetitie door de corona-crisis was Nieuweboer H1 nog actief in de districtsbeker. Hierdoor was Nieuweboer door de KNVB uitgenodigd deel te nemen aan de landelijke bekercompetitie.

De eerste ronde werd vrijdag 4 september gespeeld in sporthal de Dars tegen het ambitieuze ZVV Urk uit de eerste divisie. Nieuweboer begon de wedstrijd voorzichtig en zocht met veel diepgang en bewegende spelers de aanval. Na een snelle aanval opende Mark Zwagerman in de vierde minuut de score. Even later onderschepte Joris Schouten op de middenlijn de bal en scoorde na een combinatie met Raymon Koning de tweede treffer. Halverwege de eerste helft gaf Nieuweboer Urk iets teveel ruimte op het veld en binnen vijf minuten scoorde Urk driemaal. Vlak voor de rust bracht Sven Deen met het hoofd uit een voorzet van Nick Kuin de ploegen op gelijke hoogte.

Na de rust een iets compacter en voorzichtiger voetballend Nieuweboer. In de vijfde minuut een onderschepping van Joris Schouten en na een fraaie actie kon Nick Kuin bij de tweede paal de vierde treffer binnen tikken. Na onnodig balverlies van Nieuweboer op de middenlijn gaf Urk een overtal in de aanval en kwam Urk op 4-4. Nieuweboer kwam na een snelle aanval welke door Nick Kuin werd afgerond op voorsprong. Na de gelijkmaker van Urk ronde Mark Zwagerman na een onderschepping en goede actie doeltreffend af en kwam Nieuweboer op 6-5. In de laatste minuten verruilde Urk de keeper voor een vijfde veldspeler. Goed verdedigend gaf Nieuweboer geen ruimte weg. In de laatste seconde bracht Urk de 8-6 eindstand op het bord. Voor Nieuweboer een verdiende overwinning. Volgende wedstrijd op maandag 21 september tegen AC Kingdom uit Amsterdam.

Bron: Medemblik Actueel.