Rob Hartog snelt over het asfalt
Rob Hartog snelt over het asfalt (Foto: Medemblik Actueel)

Moeilijke race Rob Hartog

ABBEKERK - Rob Hartog had begin september een moeilijk weekend achter de rug op Silverstone. Tijdens de derde ronde van het British Supersport kampioenschap kampte de coureur met veel technische problemen. In de races kwam Hartog als negende en twaalfde over de finish.

Het Silverstone National circuit was al nieuw voor Rob Hartog, maar de uitdaging werd nog groter na de eerste trainingsdag van de derde ronde van het British Supersport kampioenschap. Tijdens de vrije trainingen miste de coureur uit Abbekerk maar liefst de helft van de rijtijd vanwege technische problemen, waardoor hij belangrijke minuten misliep om de baan goed onder de knie te krijgen. In de kwalificatie van zaterdagmorgen wist Hartog wel een flinke stap voorwaarts te maken. De Bike Devil Racing coureur kwalificeerde zich als zestiende voor de eerste race.

Hartog was goed weg bij de start, maar vervolgens liep de wedstrijd niet naar wens. De MV Agusta rijder kwam in het gedrang te zitten dat de nodige tijd kostte. Vervolgens reed Hartog hetzelfde tempo als de groep voor hem, maar kwam hij er niet meer bij mede doordat hij buiten de baan kwam. Hartog finishte als twaalfde in de British Supersport klasse.

Er werd heel hard gewerkt om de motor klaar te krijgen voor de tweede race. Met onder andere een ander motorblok ging Hartog van start. Het was lastig voor de 28-jarige coureur om zijn tempo en ritme te vinden. Uiteindelijk viel het eindresultaat allesbehalve mee, want Hartog passeerde als negende de finishlijn. Ook in het kampioenschap bezet Hartog nu de negende positie met 33 punten.

Hartog komt 18 tot en met 20 september in actie tijdens de vierde ronde van het British Supersport kampioenschap op Oulton Park.

Bron: Medemblik Actueel.