De Fair Play prijs werd dubbel uitgereikt; Victoria O (l) en Apollo'68.
De Fair Play prijs werd dubbel uitgereikt; Victoria O (l) en Apollo'68. (Foto: Theo Annes)

Wessel Klaver matchwinnaar derby

OBDAM - Victoria O won 4 oktober de derby. Na negentig minuten stond er 2-0 op het scorebord na de wedstrijd tussen Victoria O uit Obdam en Apollo’68 uit Hensbroek.

Beide clubs kregen vooraf aan de wedstrijd de Fair Play prijs uitgereikt, omdat ze op een gedeelde eerste plaats stonden. De teams waren vorig seizoen de sportiefste ploegen uit de regio en werden door de scheidsrechtersvereniging Westfriesland in het zonnetje gezet.

De thuisclub had in de eerste helft meerdere kansen om te scoren. Maar het kwam er niet van door goed keeperswerk van Wesley Mol. In de tweede helft scoorde spits Wesley Klaver fraai de beide doelpunten en werd daarom Man of the Match.

Het was rustig op het complex, waar het andere jaren rijen dik stond met supporters, waren nu slechts een klein aantal toeschouwers aanwezig. Belangstellenden volgden de wedstrijd via internet. Een unicum voor beide clubs.