Sinterklaas moet op lijst UNESCO

Sinterklaas is in december een monument van onze samenleving, de vriend van onze kinderen, het voorbeeld van goed en slecht, de kinderen onschuld. Hij wordt al jaren ondermijnd, door onwetende, gefrustreerde, naar hier gekomen en niet onze gebruiken respecteerden nieuwkomers, emigranten welk in Nederland een veilige thuishaven zoeken, met alle voordelen die er in het land van herkomst schijnbaar niet zijn.

En nog eens wat, als je tegen dit kinderfeest bent, waarom ga je dan kijken? En bij het ‘zielige’ af; alle boeken, zo lees ik in de krant, bij de bibliotheken waar Piet in voorkomt zijn verwijderd, boeken voor kinderen! Hoe diep kan een mens zakken?

Mogen pepernoten en schuimpjes nog wel worden verkocht? Ons woordenboek wordt een rommeltje. Eruit! Roetmop, moorkop, negerzoen, blanke vla, jodenkoek en iemand uit stad scheldt ons uit voor boer. Er heeft zich hier nog nooit iemand druk over gemaakt.

Het leed is nog lang niet gedaan. Als dit zo doorgaat dan zijn onze gebruiken, rituelen, goed om zuurkool van te maken, als dat tenminste nog mag? Zuurkool met worst, patatje oorlog, de gerookte paling is onderhand ook een beladen iets. En St. Maarten? Mag dit kinderfeest nog wel worden gevierd? Ja, ik vraag het maar, want er is een eiland Sint Maarten, daar ergens ver weg. Heeft dit ook nog iets van doen met de slavernij en Pieten? Alles daar afstoten en mogelijk verkopen en alleen met Nederland verdergaan? Kijken of er dan anders wordt beoordeeld/geoordeeld als geen geld meer die kant opgaat en de emigratie van mensen welk onze gebruiken afkeuren niet meer toestaan naar hier te komen.

Reacties naar peter.koomen300@gmail.com.