De informatieavond werd goed bezocht.
De informatieavond werd goed bezocht. (Foto: Corina Sas - Kernvisie Andijk 2020-2030)

Informatieavond stuurgroep kernvisie

ANDIJK - Zo'n vijftig Andijkers bezochten 29 januari jl. de eerste informatiebijeenkomst van de stuurgroep kernvisie Andijk. Deze stelt, met inbreng van dorpsbewoners, een document op, waarin haar visie op de toekomst van Andijk wordt beschreven.

Dit document dient als advies voor het gemeentelijk beleid van de komende tien jaar. Denk daarbij aan leefbaarheid, sociale veiligheid, milieu en openbare ruimte. Daarvoor hebben ze input van bewoners nodig.

De avond begon met een voorstelronde van de stuurgroepleden. De groep bestaat uit negen enthousiaste Andijkers die zich het komende jaar inzetten om de wensen en ideeën uit het dorp te inventariseren. Voorzitter Gerrit van Keulen vertelde dat de raad door de gemeente is gevraagd een kernvisie te ontwikkelen die gedragen wordt door de bevolking. Daarom komen er nog meer inspraakmomenten. Daarnaast is de stuurgroep nog van plan langs te gaan bij onder meer verenigingen, scholen en ouderen. Ook is het voor iedereen mogelijk feedback te geven op de conceptvisie die in het najaar verschijnt.

Opvallend is deze avond dat bij sommige onderwerpen de meningen in de zaal dichtbij elkaar liggen; zo vindt men de leefbaarheid van het dorp over het algemeen goed (al vinden sommigen dat het wel wat 'levendiger' mag). Over andere onderwerpen, zoals verkeersveiligheid en het huisvesten van arbeidsmigranten, lopen de meningen meer uiteen. Dit benadrukt het belang dat zoveel mogelijk Andijkers aan de enquêtes en inspraakmomenten deelnemen. Zodat de stuurgroep een zo goed mogelijk beeld krijgt van de diverse meningen.

Deze eerste informatieavond waren voornamelijk 60-plussers aanwezig, maar er is meer nodig om een representatief beeld van de meningen in Andijk te vormen. Vul de enquête in op www.kernvisieandijk.nl, kom naar de informatiebijeenkomsten, of volg de ontwikkelingen op Facebook.

Uit de zaal kwamen flink wat goede ideeën waarmee de stuurgroep aan de slag kan. Het is dus zeker de moeite waard om een mening te geven.