Rijbewijs snel aanvragen

Ja, het kan verkeren, zo klaag ik steen en been over het verkrijgen van een gezondheidsverklaring van het CBR, via de computer aangevraagd. Inmiddels ben ik gekeurd en heb dezelfde dag alles per post opgestuurd. Tot mijn verbazing kreeg ik twee dagen later via de computer de uitslag. En deze was, dat ik mijn rijbewijs bij de gemeente kan aanvragen.

De aanvraag via de computer aangevraagd en de keuring per post verstuurd. Mijn broer deed alles per computer en kreeg nog geen bericht. Wat ik deed gaat schijnbaar sneller? Maar het is nu een halfjaar te vroeg; het is ook nooit goed of het deugd niet. Ik heb nagevraagd bij het CBR, als ik met veertien dagen het nieuwe rijbewijs kreeg het nog een halfjaar duurt voordat ik 75 jaar wordt. Dan moet ik toch ook een halfjaar eerder worden gekeurd voor de volgende vijf jaar, tenminste als ik nog in leven ben?

Ik kreeg nog een e-mail; dat jongeren die hun rijbewijs willen halen een gezondheidsverklaring moeten invullen, zij goed moet overdenken hoe die in te vullen! Kinderen die bijvoorbeeld op jonge leeftijd de diagnose ADHD krijgen, als het wat drukke kinderen zijn, extra keuringen krijgen. Nu wil het dat een kind 'druk' kan zijn. En dit is niets nieuws, dit was er ook dat ik nog kind was. Moeder wist precies als er slecht weer op komst was, dan waren wij drukker dan anders. Ook is dit bij 'grote' mensen nog zo! Maar bij het invullen van een gezondheidsverklaring, kan het geen kwaad een 'leugentje' om bestwil te vermelden, dat dit bij uw kind niet voorkomt. Scheelt een hoop medische ellende, stress en geld. Reken maar zo, verstand komt met de jaren, en het is niet zo dat iedereen zijn of haar gedrag niet onder controle heeft, bij het opgaan van het ouder worden! Dan mag half Nederland bij tijd en wijle ook af en toe wel te keuren!

peter.koomen300@gmail.com