Doe iets liefs voor jouw Valentijn.
Doe iets liefs voor jouw Valentijn. (Foto: Shutterstock)

Vier Valentijnsdag met je geliefde

REGIO - Valentijnsdag wordt op 14 februari gevierd. Het feest van de liefde wordt al sinds de veertiende eeuw gevierd.

De naam Valentijnsdag is afkomstig van de Christelijke priester Sint Valentijn uit Rome, hij leefde in de derde eeuw na Christus. Volgens de overlevering bestond er in die tijd een keizerlijke wet die het soldaten verbood om te trouwen. Men geloofde namelijk dat vrijgezellen eerder bereid waren te sterven op het slagveld. Valentijn zou echter in het geheim toch soldaten huwen, omdat hij van mening was dat liefde alles overwon. Toen keizer Claudius II dit ontdekte, liet hij de geestelijk op 14 februari 269 executeren. Zo werd Valentijn een martelaar voor de liefde. Waar of niet waar?

Aardigheidje

Een kaartje is natuurlijk een leuke verrassing. Maar wat dacht je bijvoorbeeld van een prachtige bos rode rozen? Een doos overheerlijke bonbons of een lekker luchtje. Het klinkt cliché, maar alles wat je geliefde krijgt is mooi, toch?

Valentijn tips

1. Wees op tijd. Klinkt logisch, maar stiekem zijn er veel mensen die het vergeten. Zet drie dagen voor de 14e een alarm in je telefoon, zodat je op tijd bent om nog een kaart op de bus te doen of om iets te kopen.

2. Denk creatief na. Een kaartje met een originele tekst of romantisch Valentijnsgedicht maakt de verrassing pas echt compleet. Helaas kan dat soms knap lastig zijn! Laat je daarom inspireren door ideeën online.

3. Verras iemand. Wat is er nou leuker dan iemand écht te verrassen tijdens Valentijn. Haal je geliefde op van het werk en ga naar zijn of haar lievelingsrestaurant. eenmaal thuis, ligt er een kaartje die je eerder hebt gestuurd op de mat. Wat een leuke afsluiter.

Kijk op deze pagina wat voor leuks je kan kopen voor je Valentijn.