Gezocht vrijwillige tuinmannen en -vrouwen voor WonenPlus

REGIO - Mee & de Wering-WonenPlus is een vrijwilligersorganisatie die zich ten doel heeft gesteld om ouderen, mensen met een chronische ziekte en mantelzorgers te ondersteunen in het langer zelfstandig blijven wonen.

Dit doet de organisatie door praktische diensten aan te bieden als; kleine klusjes in en om het huis, vervoerdiensten van huis en naar bijvoorbeeld ziekenhuis in Hoorn, vriendschappelijk huisbezoek, bij nood een huisdier uitlaten, of een boodschapje doen als iemand het even niet zelf kan doen.

Maar het onderhoud aan kleine tuintjes kan WonenPlus al geruime tijd niet waarmaken, daar er gewoon geen tuinvrijwilligers meer zijn die een tuintje erbij willen.

Vandaar deze oproep voor de kernen Wognum, Abbekerk en Medemblik.

Wie graag in de tuin werkt en tijd heeft om één of twee tuintjes erbij te doen? Dan zou een buurt of wijkbewoner erg dankbaar zijn.

De vergoeding die de abonnee aan betaald is 5 euro per uur, dit is inclusief de kilometers die een vrijwilliger rijdt en die zijn eigen tuingereedschap meeneemt.

Nieuwsgierig?

Wie nieuwsgierig is en wil weten wat de vrijwilligersfunctie inhoud, stuur een e-mail naar b.visser@meewering.nl of bel voor een kennismaking: 088-0075140.