Wognumse Vrije Geluiden gecanceld

WOGNUM - De Wognumse Vrije Geluiden van 13 september is gecanceld. De voorbereidingen waren gestart, maar vanwege de coronamaatregelen en het gezondheidsrisico besloot de organisatie om het evenement te cancellen.

Al langer is bekend; tot 1 september zijn evenementen niet toegestaan. De Wognumse Vrije Geluiden is medio september gepland, dus nam de organisatie de gok en startte met de voorbereidingen.

De vraag was of de regels voor evenementen al eerder worden versoepeld. Dat het doorgaan van dit evenement afhankelijk is van de maatregelen, is gecommuniceerd naar de deelnemers.

In het stappenplan van het kabinet blijft de 1,5 meter maatregel voorlopig van kracht. De gemeente kan ontheffing verlenen wanneer er een 1,5 meter plan is voor een evenement. Voor de muzikale wandeling, met honderden deelnemers en bezoekers, is dit teveel gevraagd. Belangrijk is om de veiligheid van iedereen voldoende te waarborgen.

De Wognumse Vrije Geluiden is een evenement waar juist bezoekers zelf bepalen in welke tuin, bij welk optreden en hoe lang ze daar blijven. Werken met een tijdslot en vooraf inschrijving vergt niet alleen veel van de organisatie, het gaat ook ten koste van de spontaniteit van het evenement.

De organisatie slaat liever een jaartje over. Volgend jaar nieuwe kansen.

De volgende editie vindt plaats op 12 september 2021. Dan zijn de coronamaatregelen waarschijnlijk verleden tijd.