Heeft u al een hond?

In de krant lees ik dat de honden 'niet aan te fokken zijn'. Er is enorm veel vraag naar honden in deze coronatijd. Heeft u er ook eentje aangeschaft, omdat een 'normaal' mens niet zomaar alleen een flinke wandeling maakt en de mensen dan misschien 'iets' van u denken?


Een hond hebben, maar vooral het uitlaten is hartstikke goed. Drie keer per dag en regelmatig meer dan een uur, de natuur in, helemaal geweldig. En die mensen die in de winter normaal gesproken helemaal de deur niet uitkomen, moeten wel met een hond. Dat had u toch al wel bedacht, hè? Nee, niet even een schop onder het 'gatje' richting de groenstrook aan de overkant. Gewoon gaan, regen of geen regen. Geef jezelf geen keus. Denk niet dat je het voor de hond doet. Nee, je hebt die hond genomen voor jouw plezier en gezondheid, dus dat geldt ook in de winter en als het regent.


Het mooie is, als je gewoon elke dag uitgaat met je hond, je merkt dat het echt lekker en een beetje stoer is als 'al die anderen' achter de kachel zitten en jij toch de regen en wind trotseert. En natuurlijk heb je altijd zakjes mee!


Laat het niet zo zijn dat jouw hond straks weer op Marktplaats staat!


siem.zeilemaker@me.com