Inloophuis Medemblik weer open

MEDEMBLIK - Dat het inloophuis Medemblik ook tijdelijk haar deuren moest sluiten, was tot grote teleurstelling van haar gasten. De meesten zien een bezoek, als een welkome afwisseling om de eenzaamheid te doorbreken of om hun verhaal te delen met lotgenoten.

In het inloophuis kunnen de mensen hun vragen kwijt en krijgen ze praktische ondersteuning van degenen die weten wat hen bezighoudt en die beschikken over veel ervaringsdeskundigheid.


Gedurende de sluiting kon iedereen terecht via een videochat. Dit is een veilige versie, die 24/7 beschikbaar is. "Dit platform blijven we ook na de corona gebruiken", zegt Tom van der Wal. De videochat maakte het mogelijk mensen hulp te bieden in een thuissituatie, waar ze bijna niemand meer zagen. "Het is geen vervanger, maar het was en is in ieder geval een goed alternatief om contact te houden met elkaar."

Reserveren

Om vanaf 1 juli langs te gaan in het Inloophuis, moet men wel van tevoren een plekje reserveren. Dat kan op bepaalde dagen. Kijk op www.inloophuismedemblik wat de mogelijkheden zijn.


Gestart wordt met maximaal vier gasten op 1,5 meter met twee vrijwilligers. De tijden zijn wat korter namelijk van 10.00 tot 11.30 uur. Als alles goed verloopt, dan kunnen de tijden aangepast worden. Bij mooi weer kan het inloophuis meer gasten buiten ontvangen. Aan de havenkade van Medemblik zit men toch ook heel gezellig?