Het filmfestival Cinekid is 2 dagen in De Meervaart geprogrammeerd.
Het filmfestival Cinekid is 2 dagen in De Meervaart geprogrammeerd. (Foto: Max Kneefel )

Cinekid Festival in de Meervaart en online

NIEUW-WEST - Het jaarlijkse filmfestival voor de jeugd, Cinekid, begint vandaag, woensdag 7 oktober. Tot en met 25 oktober zijn er op steeds meer locaties de leukste films te zien. Ook in de Het Ketelhuis, Eye Filmmuseum en de Meervaart en online zijn de beste films, series, workshops, games, tutorials en het populaire MediaLab te vinden. Cinekid geeft ook nog eens 2 maandabonnementen weg van Cinekid Play aan lezers van de Westerpost.

Cinekid is het grootste kinderfilm- en mediafestival ter wereld. Dit jaar toegankelijk voor meer kinderen en professionals dan ooit, met een online festival en fysieke festivals door het hele land.

Speciaal programma

Voor super nieuwsgierige kinderen én ouders is er elke dag een premièrefilm met een speciaal programma. Wil jij koken met chef Joris Bijdendijk, YouTuber Quinty Misiedjan ontmoeten, huisdieren portretteren en nog veel meer?

Win een maanabonnement Cinekid Play

Bezoek een van de festivallocaties, maak live het programma mee dat tegelijkertijd op alle festivallocaties in de bioscopen. De nieuwste films, televisieproducties, media-installaties, workshops en tutorials zijn 14 dagen lang op 10 festivallocaties in het land te zien, op 20 Cinekid on Tour locaties en vanaf 7 oktober via het nieuwe online platform van Cinekid: Cinekid Play.Cinekid Play is voor het eerst ook online te bezoeken met Cinekid Play. Duik in het online universum en reis rond de planeten. Bouw je eigen avatar, zak onderuit voor de beste films, stel je vragen aan You Tubers, speel games of volg tutorials. Cinekid wordt gelanceerd tijdens het festival, maar blijft daarna ook bestaan op www.cinekidplay.nl.

Universum

Wil jij Cinekid online bezoeken? Spring in het avontuur van het online universum op Cinekid Play. Ontdek met een zelfontworpen avatar de leukste films, games en bijna alles wat je ook op de festivallocaties kan meemaken voor 4,99 euro per maand. Kijk op www.cinekid.nl. Cinekid geeft 2 maandabonnementen weg van Cinekid Play. Beantwoord de vraag: Hoeveel festivallocaties heeft Cinekid door het hele land? Antwoorden kunnen voor 10 oktober gestuurd naar: pers@cinekid.nl. De winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Dit jaar is de Meervaart één van de 10 verschillende locaties. Op 15 en 16 oktober kun je diverse films bekijken en deelnemen aan workshops.

Programma Meervaart

Op donderdag 15 oktober ziet het programma er als volgt uit: Om 10.00 uur: Ontdeugende dierenverhaaltjes, een compilatie film voor kinderen vanaf 4 jaar;Om 11.00 uur: Amira, een documentaire voor kinderen vanaf 8 jaar;Om 13.30 uur: De fantastische tijdreis van Margot en Marguerite voor kinderen vanaf 9 jaar;Om 16. 00 uur: My Brother Chases Dinosaurs een film voor kinderen vanaf 10 jaar. De hele dag is er een workshop ‘Maak je eigen caleidoscoop’.

Vrijdag 16 oktober:Om 1000 uur: Pelle no Tail een film voor kinderen vanaf 6 jaar. Ook de gehele dag de workshop ‘Maak je eigen caleidoscoop’.


Kaarten kunnen besteld via: https://www.meervaart.nl/theater/programma/details/1358.