De bewoner met digitale hulpvragen wordt gekoppeld aan een vrijwilliger met veel ICT-ervaring.
De bewoner met digitale hulpvragen wordt gekoppeld aan een vrijwilliger met veel ICT-ervaring. (Foto: aangeleverd )

Digimaatjes de school voor ouders

REGIO - Het is een uitdagende tijd, zeker als je maar in beperkte mate beschikt over digitale vaardigheden en/of de Nederlandse taal niet goed spreekt. Als je daarnaast ook geen financiële middelen hebt om een cursus of opleiding te volgen, dan is dat extra lastig. Naar deze bewoners reikt de maatschappelijke organisatie Cybersoek uit.

Door het succes wordt de, tijdens de lockdown opgezette, cursus De school voor ouders online opnieuw gratis aangeboden aan anderstalige ouders. Daarnaast biedt Cybersoek gratis belmaatjes aan die telefonisch 1 op 1 worden gekoppeld aan bewoners met computervragen.

De school voor ouders online is een cursus, speciaal gemaakt voor ouders die Nederlands willen leren en desgewenst aanvullende hulp krijgen bij computervragen. De cursus is beschikbaar in drie taalniveau’s (A1 tot en met B2). Cybersoek roept ook bewoners op om hun anderstalige buurvrouw, vader van het schoolplein, collega of vriendin hierop te attenderen.

Tijdens de corona-crisis biedt Cybersoek een gratis belmaatje aan mensen die online wat hulp nodig hebben. De bewoner met digitale hulpvragen wordt gekoppeld aan een vrijwilliger met veel ICT-ervaring die bijvoorbeeld helpt met het sturen van e-mails, videobellen of iets opzoeken online.


Meer info en aanmelden: De school voor ouders: jeditah@cybersoek.nl, 06 12574309 of www.cybersoek.nl.