Afbeelding
(Foto: )

Strijd voor gelijke kansen voor alle kinderen

NIEUW-WEST - Door de coronacrisis zijn de verschillen tussen kinderen in het onderwijs nog groter geworden. Kinderen in een achterstandsituatie zijn nog verder achterop geraakt. Een aantal Amsterdammers vindt dat het tijd wordt om hier iets aan te doen en heeft de handen ineengeslagen.

Zij lanceren een nieuwe geefkring voor de stad: Stichting Coöperatiekring Amsterdam. Door gezamenlijk bij te dragen aan projecten die kansengelijkheid vergroten, strijdt de Coöperatiekring voor gelijke kansen voor alle Amsterdamse kinderen.

Voor alle schoolgaande kinderen in Amsterdam

Klanten en leden van Rabobank hebben daarom het initiatief genomen om een geefkring op te richten: Stichting Coöperatiekring Amsterdam. De Coöperatiekring heeft als doel om gelijke kansen te bevorderen voor alle schoolgaande kinderen in Amsterdam. Iedereen kan deelnemen aan de kring, ook betrokken Amsterdammers.

Extra taallessen voor kinderen

Deelnemen aan de Coöperatiekring Amsterdam kan met een donatie vanaf 1.000 euro. De kring verdeelt gezamenlijk de totale financiële bijdragen over projecten die financiering nodig hebben en bewezen bijdragen aan het bevorderen van gelijke kansen. Denk aan huiswerkbegeleiding voor kinderen in achterstandssituaties, extra taallessen voor kinderen met een taalachterstand of laptops voor kinderen uit gezinnen die moeten rondkomen van het minimuminkomen.

Erik Broekhuis, voorzitter Stichting Coöperatiekring Amsterdam: “Om onze impact te vergroten schenken we gezamenlijk als kring. We bundelen onze middelen en steunen concrete projecten die kansengelijkheid voor schoolgaande kinderen bevorderen. We komen een paar keer per jaar samen, verdiepen ons in het thema en leren van onze ervaringen. Omdat we met elkaar een eigen project financieren, voelen we ons betrokken bij de effectieve besteding van onze bijdrage. Als lid krijg je terugkoppeling over de resultaten van het project. Zo krijgt je donatie meer betekenis. We zoeken nog nieuwe leden voor de kring.”

Contact

Voor meer informatie en aanmelden: www.cooperatiekring.nl. Coöperatiekring Amsterdam is een onafhankelijke stichting (ANBI-status is aangevraagd), die losstaat van Rabobank. Donaties kunnen worden afgetrokken in de aangifte inkomstenbelasting.