Speelplaatsen worden vernieuwd voor een nieuwe generatie jeugd.
Speelplaatsen worden vernieuwd voor een nieuwe generatie jeugd. (Foto: Pixabay )

Vernieuwing sport- en speelplekken Nieuw-West

NIEUW-WEST - Stadsdeel Nieuw-West wil dat kinderen een mooie eigen buurtspeelplaats hebben. Daarom knappen worden de komende jaren zo'n 50 sport- en speelplekken opgeknapt. Ook komen er nieuwe speelplaatsen bij.

Het gaat om verouderde speeltoestellen, of plekken waar toestellen neerzetten worden neergezet voor een nieuwe generatie buurtkinderen.

50 sport- en speelplekken worden opgeknapt

Het doel is om goed toegankelijke, aantrekkelijke en uitdagende speelplaatsen te maken waar kinderen samen spelen en buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten en sporten.

Meedenken

Kleine en grote buurtbewoners krijgen de gelegenheid om te zeggen wat ze belangrijk vinden: schommelen, klimmen, wippen, glijden, balspellen of iets anders. Meedenken -en praten kan op een bewonersbijeenkomst of in de buurtbus.

Vragen over de vernieuwing van de speelplek in de buurt kunnen gemaild naar sportenspel.ib@amsterdam.nl. Vervolgens wordt geprobeerd om zoveel mogelijk van de wensen te verwerken in het ontwerp. De buurt kan daarna kiezen uit meerdere voorstellen. Stemmen kan op de website van stadsdeel Nieuw-West.