Meedenken over de Reimerswaalbuurt

NIEUW-WEST - de openbare ruimte van de Reimerswaalbuurt wordt de komende jaren opgeknapt en vernieuwd. Aan het eerste deel in de Saaftingestraat wordt al gewerkt. Voor de rest van de Reimerswaalbuurt is nu een voorlopig ontwerp gemaakt. Bewoners kunnen hier hun mening over geven.

Bij het maken van een voorlopig ontwerp moet de gemeente voldoen aan bepaalde eisen, voorwaarden en beleid.

Dingen veranderen

Maar het woord ‘voorlopig’ betekent dat het ook nog mogelijk is om dingen te veranderen. Daarom wil de gemeente Amsterdam weten wat bewoner vinden van het ontwerp of wat hun wensen zijn.

Haalbaar

Misschien zijn niet alle wensen en ideeën haalbaar, maar als ze dat wel zijn, dan kunnen ze misschien ook worden verwerkt in de plannen. De inbreng van bewoners komt dan terug in de vervolgstappen; het Definitief Ontwerp.

Wensen

In het voorlopig ontwerp van de openbare ruimte Reimerswaalbuurt zijn bijvoorbeeld nog geen nieuwe speelplekken bedacht of ingetekend. Daar waar de nieuwe woningen komen aan het Steelvlietplein en de Viveporterstraat, gaan de speel- en sporttoestellen weg. Bewoners in de buurt worden gevraagd mee te denken over de wensen voor speelplekken.


Aanmelden hiervoor kan door een e-mail te sturen naar k.kortbeek@amsterdam.nl. Dat kan tot 1 november.

Het voorlopige ontwerp is te vinden op de website van Stadsdeel Nieuw-West.