Sierpleinbuurt laat van zich horen

NIEUW-WEST - De gemeente Amsterdam gaat de Tourniairestraat herinrichten. Buurtbewoners uit de straat zelf en belangstellenden kunnen vanaf een vroeg moment meebeslissen wat er met de Tourniairestraat gaat gebeuren.

Vanaf januari publiceert ¨Goeie Sier¨ een pagina buurtnieuws uit Slotervaart Zuid in de Westerpost. Het idee van een pagina buurtnieuws komt van een aantal bewoners uit de Sierpleinbuurt. Zij vinden dat alle buurtgenoten moeten kunnen lezen wat er in de buurt speelt. Ook ouderen die computer hebben. Betrokkenen kunnen over de herinrichting en de Omgevingsvisie Sierpleinbuurt van zich laten horen via: redactieSVZ@gmail.com.

Het geld hiervoor heeft de groep van de Regiegroep en Groep Omgevingsvisie Sierplein. De redactie is verheugd dat de financiën hiervoor in ieder geval voor 1 jaar rond zijn.

Leden gezocht

Sinds kort is er een kleine redactie ontstaan voor deze pagina, maar er worden nog meer leden hiervoor gezocht. Vooral mensen uit andere buurten in Slotervaart Zuid zijn welkom, zoals Riekershaven, Delflandplein, Staalmanbuurt.

Wie ook nieuws wil schrijven kan een e-mail sturen naar: redactieSVZ@gmail.com. Vermeld de naam, telefoonnummer en dan wordt er contact opgenomen.

De redactie bestaat nu uit zes leden

De re5dactie

Sumadi Bambang Oetomo woont in de Sierpleinbuurt:" "In deze buurt die we zelf hebben vastgesteld, zijn wij een Omgevingsvisie Sierpleinbuurt aan 't schrijven. In de Goeie Sier in de kolom 'Van nu en naar 2050', vertellen wij, wat dat is, houden we u op de hoogte van de voortgang en ontwikkelingen en vragen wij u om mee te doen.

Ans van Willigen woont bij het Sierplein: "Het is mijn bedoeling om jullie regelmatig via een stukje in de Westerpost ideeën en voorbeelden te presenteren hoe we onze buurt nog groener en duurzamer kunnen maken."

Lisa van den Bergh, Diaconaal Opbouwwerker in De Ark. De Ark staat al zo’n zestig jaar net achter het Sierplein. Het is een kerkgebouw dat onderdak geeft aan de Protestantse Regenbooggemeente. " We zijn steeds meer onderdeel van onze buurt. Denk aan Burendag in de Ark, Vrouwendag, het Vrijheidsfestival op het Sierplein en Sierplein Speelt. Daarnaast kun je regelmatig binnenlopen voor een kopje koffie, een bezinningsmoment, of als je ergens hulp bij nodig hebt."

Rita McCabe is vrijwilliger bij het huis van de Wijk Het Anker. "Lekker dichtbij waar ik woon, in de Jacques Veltmanstraat. Als lid van de redactie kan ik meehelpen om onze buurt meer onder de aandacht te brengen. Niet alleen via “social media” maar ook gewoon in onze eigen Westerpost. Over leuke activiteiten die er allemaal zijn in Het Anker of hoe u zelf activiteiten voor de buurt kan organiseren."

Agnes Dekker woont op het Sierplein. "Ik vind het belangrijk dat ouderen het nieuws vanuit de krant kunnen lezen. Mijn taken zijn onder andere het contact met Westerpost, vergaderingen plannen en contacten onderhouden.

Ingrid Stoop woont in de Tourniairestraat, achter het kerkgebouw De Ark. "Ik woon hier met nog 8 andere huishoudens en samen vormen wij Leefgemeenschap Slotervaart. Als leefgemeenschap willen wij onderdeel zijn van de buurt waarin we wonen, met al zijn verschillende mensen. Wij willen een verbindende rol spelen in Slotervaart."