Jerry, Ward en Hind overhandigen de kaarten bij De Schutse.
Jerry, Ward en Hind overhandigen de kaarten bij De Schutse. (Foto: Clementine Vrooland)

Kerstkaarten voor ouderen in De Schutse

NIEUW- WEST - Als we niet op bezoek kunnen, kunnen we wel een kaartje sturen. Leerlingen van de Huibersschool deden dat samen met activiteitencoördinator/muziekdocent Sylvia Wardenaar voor bewoners van woonzorgcentrum De Schutse.

“Elk jaar bestellen we via het Nationaal Ouderenfonds kaarten in het kader van de Grote Kerstkaartenactie,” vertelt Wardenaar. “Kinderen kleuren ze in en schrijven er een wens op.”

De kaarten worden door het Ouderenfonds ingezameld en bezorgd bij ouderen. Op de Huibersschool kozen ze ervoor de kaarten dit jaar zelf te bezorgen op een plek in de buurt waar veel ouderen wonen. En zo nam Gerda Schuddemat, activiteitentherapeut bij De Schutse, vorige week donderdag coronaproof voor de deur van het centrum de 130 kaarten in ontvangst. Niet in het bijzijn van de hele klas, zoals gepland.

Wardenaar: “Omdat de scholen plotseling dicht gingen, werd het geen klassenuitje. Ook waren niet alle kaarten nog af. Die heb ik toen met mijn zoon Ward thuis met plezier ingekleurd!” En zo werd toch een stukje vrolijkheid afgeleverd.

Shirley Brandeis