Amsterdamse scholen houden voor het eerst een textielreis om zoveel mogelijk kleding in te zamelen voor goede doelen.
Amsterdamse scholen houden voor het eerst een textielreis om zoveel mogelijk kleding in te zamelen voor goede doelen. (Foto: Pixa Bay)

Amsterdamse scholen houden textielrace

AMSTERDAM - Acht scholen nemen het tegen elkaar op om zoveel mogelijk kleding en oud textiel in te zamelen. Dat gebeurt van maandag 26 oktober tot en met vrijdag 20 november tijdens de Textiel Race Amsterdam . Het opgehaalde textiel en kleding wordt hergebruikt en gerecycled. De school die het meeste inzamelt wint ook nog eens een geheel verzorgde schoolreis. Zo maakt de Textiel Race het inzamelen van textiel leuk, leerzaam en gemakkelijk.

SBO De Driespong doet mee

De scholen die in Amsterdam meedoen zijn; de Dongeschool en Winford (Zuid), OBS de Weidevogel en de Klimop (Noord), SBO De Driesprong (Nieuw-West), Montessorischool De Eilanden (Centrum), De Indische Buurtschool (Oost) en Onze Amsterdamse School (West). De Textiel Race Amsterdam is een initiatief van de gemeente Amsterdam en Curitas.

Gratis laten ophalen

Amsterdammers kunnen in de periode waarin de race wordt gehouden hun textiel thuis gratis laten ophalen door een van de deelnemende scholen in hun buurt. Textiel online aanbieden kan via: www.textielrace.nl. Textiel die wordt bedoeld is kleding, maar ook oude gordijnen of handdoeken.

Textiel dat op de juiste manier wordt ingeleverd draagt bij aan dat er minder milieuschade is, er minder mensen onder slechte omstandigheden moeten werken en dat er meer textiel kan worden hergebruikt Daarnaast wordt de kans op een verzorgde schoolreis voor de school in de buurt vergroot.

Als dank ontvangen degenen die textiel aanbieden als dank voor het online aanmelden kortingscodes voor verschillende duurzame merken.