XL teststraat open op Schiphol

HAARLEMMERMEER - Op P4 op Amsterdam Airport Schiphol wordt deze maand een XL teststraat geopend. De teststraat is bedoeld als uitbreiding van de beschikbare landelijke testcapaciteit voor mensen met klachten.

Inwoners met klachten maken nu en straks via de gebruikelijke route een afspraak voor een coronatest: online via www.coronatest.nl en telefonisch via 0800-1202.

Behoefte

De opening van de XL teststraat volgt op de wens van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport om de testcapaciteit in Nederland te vergroten. Het doel van de teststraat is voorzien in de behoefte van een grotere landelijke testcapaciteit voor de Nederlandse bevolking.neltesten

Sneltesten

De teststraat ziet er qua opzet anders uit dan de reguliere teststraten in de regio. Bij de opzet van deze teststraat maakt GGD Kennemerland gebruik van de ervaringen die met de andere teststraten zijn opgedaan. Op de XL teststraat wordt gebruik gemaakt van de beschikbare sneltesten.

Testcapacteit

De komende weken wordt meer duidelijk over de soorten tests en de testcapaciteit bij opening. GGD Kennemerland is verantwoordelijk voor het testproces, de medische kwaliteit en het personeel.

De XL teststraat is een aanvulling op de testcapaciteit die al in de regio is opgebouwd op de locaties Vijfhuizen, Haarlem en de testvoorziening in de IJmond en zit de geplande opschaling en het gebruik van sneltesten in de bestaande voorzieningen niet in de weg.