De nieuwe Fiat 500.
De nieuwe Fiat 500. (Foto: Alessandro Altavilla)

Fiat komt met een nieuwe 500

REGIO - Na de presentatie in maart dit jaar van de nieuwe, volledig elektrische FGiat 500 ‘la Prima’ cabrio, gevolgd door de hatchback in juni, is het nu de beurt aan Fiat de 3+1 ‘la Prima, de derde New 500 ‘body’ naast de cabrio- en hatchback-versies. Simpel, compleet en boordevol inhoud. Dat is de nieuwe 500-serie en verkrijgbaar bij Fiat Haaker.

De ontwerpers van Centro Stile werkten met de identieke afmetingen als de cabrio- en hatchback-versies en creëerden een kleine derde deur aan de passagierszijde. Een deur die naar achter opendraait, net als de eerste 500 in 1957.

Comfortabeler

De derde kleine deur gaat in de tegenovergestelde richting open. Vanwege het ontbreken van een middenstijl passagiers comfortabeler in de auto komen, grote spullen gemakkelijker in- en uitladen en eenvoudiger een kind op de achterbank zetten. Als de kleine deur eenmaal is gesloten, is er geen verschil met de andere 500; dezelfde stijl, dezelfde maat.
Qua veiligheid is het vermeldenswaardig dat de kleine derde deur alleen kan worden geopend als het voorste portier al open is, zodat de passagier achter deze niet per ongeluk kan openen.

Exclusieve details

De nieuwe 500 3+1 ‘la Prima’ wordt gekenmerkt door een reeks exclusieve details: full-LED koplampen met een 'Infinity-design', tweekleurige 17-inch diamantgeslepen velgen en verchroomde sierlijsten rond de ramen en zijkant. Stoelen, voorzien van Fiat-monogram, dashboard en tweekleurig stuurwiel in eco-leer, een 'la Prima'-label op de console, in zes richtingen verstelbare voorstoelen en 360 ° ‘drone view’ parkeersensoren.De auto beschikt tevens standaard over automatische airconditioning, een sleutel in de vorm van een kiezel, 85 kW snelladen en een 11 kW Mode 3-laadkabel. Ook kan er autonoom gereden worden volgens niveau 2.

Verkrijgbaar

La Prima is voorzien van het nieuwe infotainmentsysteem UConnect 5: 7 ‘TFT-display, 10,25' touchscreen NAV, DAB-radio, Wireless CarPlay / Android Auto, Uconnect en een draadloze smartphone-oplader.De nieuwe volledig elektrische Fiat 500 is verkrijgbaar vanaf 24.900 euro bij Autobedrijf Haaker, Kamerlingh Onneslaan 10, 1171 AG Badhoevedorp. Tel. 020 659 48 59 of info@haaker.nl.